Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tre röster


pojkvännen mamman och dottern




varför är hon såhär?
hon ville bara dricka vallmomjölk

min mamma är en brandsoldat



vad händer om hon är liten
hon hittar kniven rösten kryddan hunden skadan

jag är len och vacker



varför skriker hon och gömmer sitt ansikte?
hon väcker avund och drar till sig ondska

jag älskar att vila i någon annans blick



varför blev hon rädd?
hon red i skogen med armarna utsträckta och var mycket lycklig

jag ser de döda gråta i vallmofälten



varför krympte ni inte hennes fötter?
hon delade sig i många

jag brann i alla jag mötte
kallades sjukdomen
låstes in
släpptes ut
bytte namn



varför är hon såhär?
hon ville bara dricka vallmomjölk

min mamma är en brandsoldat




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-06-28 23:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Om livets trygghet och känslan däri
2016-07-11

  i af apa
som katten sa:
"som hälsningar från
en annan värld"

ger mig klara
underliga bilder
som inte lämnar
mig ifred...

aaaa, orden är så bra
vallmomjölk åt folket!

2016-06-29

  Stefan Albrektsson
Oj, oj, oj!! Jag älskar de tvära kasten, rösterna, i texten! Och jag förförs särskilt av "enkelradingarna" ("min mamma är...", "jag är len...", "jag älskar...", och "jag ser..."), där komprimeras de, på ytan enkla, orden till komplexa prismatiska målningar. Mycket bra!!
2016-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Mamma är en trygghet, släckte den rasande branden!
Min tolkning.
2016-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande text, som erbjuder olika tolkningar. Instämmer nog med KattenKins reflektioner.
2016-06-29

  KattenKin VIP
Lite svårtolkad, men fina ord, tänker mig tre olika perspektivplan; ena som har sin undran, den andre som förklarar, den tredje sitter på svaren. Som hälsningar från en annan värld.
2016-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP