Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det eviga har alltid kommit i vardagskläder och ingen har förstått att en ängel hälsat på förrän långt efter det den gått"


Ljusets budbärare

LJUSETS BUDBÄRARE

"""""""""""""""""""""""""""""""""""


Ljusets budbärare kommer inte föregången av fanfarer.

Han kan vara lågmäld och till synes ringa och ödmjuk.

Skärp din uppmärksamhet så att du hör hans knackning på din dörr.

Han kan vara en människa, en upplevelse eller en inre maning.

Han är sänd att lysa ett stycke av din väg, men..

Det är din sak att urskilja honom och be honom

stiga över din tröskel.



""""""""""""""""""""""""""""""""""""




2016-07-05




Fri vers av rondell
Läst 648 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-07-05 12:03



Bookmark and Share


  anits VIP
Fint skrivet om att vara uppmärksam, så han kan komma in!
2017-02-21

  Blått Norrsken VIP
Vilka fina kloka Sanna ord. Så är det verkligen. Aldrig vet vi om det är en ängel vi har mött . Det kan vara vem som helst.
2016-09-25

  100% Granit
Väldigt snyggt!
2016-09-07

  Petter Wingren
Fin skir text om ansvaret att se det ljusa i det vardagligt enkla.
2016-08-15

  Karina"Kia"
Han går bredvid mig ibland eller sitt ner och väntar och min är en han.............
Tro det eller ej!
2016-07-11

  Staffan Nilsson
Mycket fint!
Tar mig friheten att citera Gullberg:

"Än vandrar gudar över denna jord.
En av dem sitter kanske vid ditt bord.

Tro ej att någonsin en gud kan dö.
Han går förbi dig, men din blick är slö.

Han bär ej spira eller purpurskrud.
Blott av hans verkan känner man en gud.

Den regeln har ej blivit överträdd:
är Gud på jorden, vandrar han förklädd."

2016-07-06

    ej medlem längre
Fina ödmjuka ord att ta med sig på vägen! Vi bär alla ett ljus inom oss...ibland kan mörker skymma sikten en kort tid. Tron öppnar ögonen! ;)
2016-07-06

  Larz Gustafsson VIP
Ödmjukhet innebär inte att man ber om ursäkt för att man finns till eller prutar av på Bibelns budskap.
2016-07-05

    Thalia
Här lyser ord så fina.
2016-07-05

  Quasimodo
Ja, det gäller att ha ögonen öppna och vara uppmärksam!!
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

rondell
rondell