Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horan

 

 

Horan

Det ligger en hora i diket
med ansiktet gömt i dyn
många bespottar liket
och far med förakt i byn

I livet var hon föraktad
av alla och envar
som en handelsvara betraktad
av varje hederlig karl

Till hennes kammare kom de
om kvällen när ingen såg
där köpte dom kärlek och rökte
många i den sängen låg

Ingen tar på sig skulden
hon dog ju för egen hand

nu ligger hon gömd i mullen

helt utan vänskapsband

på hennes grav står ej rosor
i purpur gult eller rött
nu har man glömt hennes trosor
och hennes mjuka kött

 

 

 

 

2017-07-12

 

 

 

 

 

 

k




Övriga genrer av rondell
Läst 468 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-12 23:04



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Vemodigt vacker ... framkallar en liten tår som i allas minne borde bestå
2017-11-01

    ej medlem längre
bra skrivet av dig, rondell! come on, skriv i den andan i fortsättningen med!
2017-10-05

  Gawain VIP
Vackert i allt det fula. Gillar den kontrasten, man känner nåt och det är grejen. Väl gjort!
2017-07-14

    Peter Söderqvist
Fint rim till en sorglig text.
2017-07-13
  > Nästa text
< Föregående

rondell
rondell