Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var och handlade i dag. Chips, dipp, läsk. Fredagsnödvändidheter, ni vet. Sjuttiotvå kronor och åttio öre. Det satt en kvinna utanför butiken. Hej hej, sade jag på vägen in. På vägen ut sade jag ingenting. Jag gav henne inget.


Konversation med mitt samvete

– Jag hade ju inga kontanter, sade jag till mitt samvete.

– Jag är ju bara student, det kommer vara skillnad sedan när jag jobbar och tjänar pengar på riktigt, sade jag till mitt samvete.

– Jag skänker ju pengar till välgörenhet, tre olika organisationer varje månad, sade jag till mitt samvete.

– Jag skulle ju behöva ge till alla som tigger i hela Göteborg om jag gav till henne, sade jag till mitt samvete.

– Jag har ju faktiskt gett pengar till människor som tigger massor av gånger, ganska mycket pengar, mycket mer än vad de flesta ger, sade jag till mitt samvete.

– Jag kan ju inte ta personligt ansvar för allt som är fel här i världen, sade jag till mitt samvete.

– Jag måste ju faktiskt ta hand om mig själv också, sade jag till mitt samvete.

– Jag tror ju ändå inte på individuell altruism som en strategi, jag vet att det krävs en strukturell och systematisk omfördelning av resurser för att i grunden råda bot på orättvisor som denna, allt annat kommer på sin höjd att vara temporär symtombehandling, sade jag till mitt samvete.


Mitt samvete lyssnade inte.




Fri vers (Fri form) av kravaller
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-08 20:22



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Grym !
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

kravaller