Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MEN MATEN VAR GOD ...

 

Så trött på skiten

ibland

 

gamla oförrätter

som fick stå oemotsagda

 

av respekt för äldre

 

så uppfostrades jag

av militären

 

som aldrig brydde sig

om respekt för mig

 

och jag teg och tog emot

förklädda elakheter

 

från en dålig familj

var jag, sa hon

 

missfall var nog bäst

 

slösaktig var jag också

 

skulle jag verkligen gå

på min pappas begravning

 

honom som jag aldrig

brytt mig om

 

honom kände hon

men berättade inte

 

förrän han var död

och att han saknat mig

 

hon njöt av att det var för sent

 

och jag förbannade

första gången jag teg

 

av respekt för henne

och fortsatte med det

 

men en kvalité hade jag

 

hon berömde mig

för maten jag lagade

 

det var allt




Fri vers (Prosapoesi) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-07-14 17:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hm..alltid något...och texten, den berör...
2016-07-16

  Lehva VIP
Igenkännande om mänskliga tillkortakommanden. Snyggt.
2016-07-15

  Marita Ohlquist VIP
Ett starkt porträtt av en elak kvinna!
Nålstick på nålstick, undrar vad hon tänkte och kände.
Hon skulle baske mig lagat sin mat själv.

2016-07-15

  Blomma-Stjärna VIP
grymhet finns --du skriver det berörande och bra --
jag tänker som Dan M.: auktoritära värderingar var rådande förr, i både skola och hem - och du har haft oturen att fått smaka på mycket av det värsta...
2016-07-14

  M.Eta
Sorglig text men ändå något possitivt i slutet!
2016-07-14

  Marianne Räf
Intressant om usel å kymig relation!
2016-07-14

    ej medlem längre
Dina ord slår som en kall hand i magen.
2016-07-14

    ej medlem längre
Så sorgligt. Men det finns människor som har problem med att säga vänliga saker, och ännu värre såna som är direkt elaka.
Jag känner bitterheten jäsa i slutraderna och det är fullt begripligt.
2016-07-14

    Dan Myrbeck
Berörande-bra berättat.

En del av förklaringen är att andra värderingar rådde förr. Men den överlägset största delen beror på att du haft enorm otur med att drabbas av hemska människor.
2016-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP