Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv

Medan jag sitter och funderar över
de strömmande ord som passerar mig
uppenbarligen styr upp hela skeendet
befinner jag mig fortfarande
i en främmande tid
mellan flera världar
där man till och med tvingas använda mask
för att skyla sig från solens strålar
För jag kan just ha blivit till i gudarnas tanke
i stället för genom människans kärlekslekar
Nästa gång du träffar på oss
ser du oss
uppspetade på troner vid en sceningång
medan människor strömmar förbi
och där olika element tar oss alla
upp till den plats
där himladrottningar
ger egenskaper till såväl folket som dräggen
tills vi upptäcker
att vi har fått lite av var skapelse
sedan solen renat rummet
från gårdagen




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 169 gånger
Publicerad 2016-07-15 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson