Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET ÄR TUNGT.....

 

Vår värld står i brand

hungriga barnaögon ber

om mat och nåd

 

religiösa fanatiker

dödar i Guds namn

vill till paradis med våld

 

politiska nickedockor

med rosafärgade glasögon

spelar monopol om makten

 

handlingsförlamade

står många människor

rädda och oförstående

 

ser sin värld rämna

harmageddon närma sig

med stormsteg

 

det är tungt

att vara människa

 

idag




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-07-18 16:49



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Dystert!
Jag tröstar mig med att vi som tar hand om varann är fler än de som tar livet av varann.

2016-07-25

    Jag är fan större än Sartre
Bra skildrat.
Politikernas hybris har tagit oss dit vi är idag. De gick alldeles för långt med globaliseringen och drömmen om att människan ska se sig som en världsmedborgare. De glömde helt bort hur svårt det är att skapa fungerande samhällen. Deras okunskap kommer kosta många oskyldiga livet, långt fler än vi ens kan föreställa oss.
2016-07-19

  M.Eta
Väldigt bra beskrivning, särskilt det där om politiker som är som nickedockor i rosa glasögon! Ett större samarbete om bekämpning av våld efterlyses. Det är inte religionen som ska styra. Jag tror inte att Gud eller Allah eller vem det än är vill att vi människor ska döda varandra.
2016-07-19

  Fem hjärtan VIP
En text som berör på djupet.. ! Hela världen lider i dag.. Känner med de unga som möter en framtid som ser riktigt mörk ut..
2016-07-19

  Blomma-Stjärna VIP
du sätter ord på allt vi har att ta in av världens stridigheter, statskupper, svältkatastrofer...
många känner dessutom människor från hela världen... och inför våldet, de långdragna konflikterna känns ; "det är tungt att vara människa idag"
2016-07-18

  Valter Örn VIP
Du uttrycker på ett mycket bra sätt vad vi alla känner just nu ...
2016-07-18

  Rise Little One
Vi alla lever i en bekymmersam värld nuförtiden...
2016-07-18

    Dan Myrbeck
Det är tråkigt att tillhöra släktet
Homo sapiens. Vi borde nog
byta namn...
2016-07-18

    ej medlem längre
Väl uttryckt och genomtänkt och jag kan bara ge dig rätt i vad du skriver. Det är mycket tungt nu och ingen hjälp är i sikte.
2016-07-18

  Magdalena Eriksson VIP
Ja kära du men du å jag finns å alla som försöker se klart utåt och inom. bra skrivet och ja det är tungt.. måste kolla ofta på mina höns för att få perspektiv på mitt liv.
2016-07-18

    ej medlem längre
Som en fackla brinner dina ord. En text som fastnar och leder till känslor och tankar.
2016-07-18

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om det som pågår runt om i världen!
2016-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP