Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp

Jag skall smuggla in
ett läkande balsam
till den brinnande själen
en blomsteräng
med sol och kaprifoler
till den värkande ryggen

Jag skall skicka ett brev
poste restante
till smekningarnas ö
så att den skrynkliga pannan
och de spända käkarna
kan vila och glädjas

Jag skall ro mot
den okända stranden
där människor
kan vara människor
utan att jaga eller hetsa varandra
mot de vrålande klipporna

Där skall vi bygga
en fristad
så att de sömnlösa
kan sova tills de vaknar
och sträcka sig som lekfulla kattungar
mot den hoppfulla dagen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-07-19 04:06



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Hoppfull text. Tänk om den gick att genomföra enligt din instruktion. Då vore mycket vunnet.
2016-07-21

  Eva Helene VIP
Ja, hoppet behövs i vår värld, tack för denna fina dikt!
2016-07-20

  Mats Edin VIP
Skönt uppbyggd med förlösande avslut
2016-07-20

  Peter G VIP
En synnerligen hoppfull text om en önskan att kunna hjälpa andra och att kunna göra världen lite mer medmänsklig!

En jäkla bra dikt till innehåll och utförande!
2016-07-19

  Blomma-Stjärna VIP
intention av klarsynt ömhet i dina ord och med lekfullhet du läker världen inom - och så läker vi - tillsammans - världen!
2016-07-19

  Magdalena Eriksson VIP
medmänskliga ord gestaltad i käkar och kattungar. med människan ja en tro på oss.
kanske behöver balsam smugglas för att på sprida sin mjukgörande egenskap...
2016-07-19

  Öknens Ros VIP
Hoppfullt om mänskligheten.
2016-07-19

  Stefan Albrektsson
Mmm, jag tycker att du ofta skriver med stor empati i dina texter - och här förmedlar du verkligen ro, vederkvickelse och hopp! Älskar "synen" av de sträckande kattungarna, som blir en stark avslutning på en text i hoppets tecken! Tack!!!
2016-07-19

  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder med dina ord!
Det sista stycket är en stark och bra avslutning.
2016-07-19

    ej medlem längre
Fina tankar som man önskar det ginge att förverkliga i en trasig, hopplös värld!
Mycket vackert diktat!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP