Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under livets himmel







Förut ville jag leva
under en blå himmel

inga moln
så långt ögonen kunde se


genom åren har lärt mig
att molnen är olika

alla är inte hotfullt mörka




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-07-20 10:35



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
En klarblå himmel är minnst lika jobbig som en supermolnig dag...

Molnen svalkar och skyddar..medans en klarblå himmel säger inget annat än stilla varmt klarblå eller iskall...

Livet är lite svart och lite vit,så tolkar jag dikten!

Du är så otroligt underbart bra på att få fram det du vill få ut i dikt<3

2016-07-23

  Åsa Njunjes
Bra skrivet om rädsla, tillit och urskillningsförmåga.
2016-07-21

  StinaJ VIP
Allt kan inte överskuggas av molnen på himlen. Den glädjande solen är starkare än så och vill till slut titta fram
2016-07-21

  Gunnel Eriksson VIP
Även molnen ger livet innehåll.
2016-07-21

  Niliboy
Ne, naturen kan vara rätt redig skapelse också!
2016-07-21

  Maria Sundelin VIP
Sant. Ibland behöver vi molnen för att se skillnad på händelser i livet
Kramar
2016-07-20

  Eva Helene VIP
Så sant och variationer och kontraster behövs ju och berikar.
2016-07-20

    ej medlem längre
i himmelriket finns inga moln, tror jag.
2016-07-20

    ej medlem längre
Vi gläds nog aldrig så mycket åt en klarblå himmel som efter ett oväder och åska.
2016-07-20

    Dan Myrbeck
Instämmer. Och molnen gör att vi uppskattar det molnfria mera.
2016-07-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Du har så rätt i det du skriver, så bra om.
2016-07-20

  Rise Little One
Jag är rädd för moln ibland, när de bildas till konstiga och skrämmande figurer på himlen ;) men du har det rätt... det beror på tolkningar...
2016-07-20

  Öknens Ros VIP
Så sant som det är skrivet! Som barn tyckte jag om de vita fluffiga molnen.
2016-07-20

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en klok betraktelse.
2016-07-20

    ej medlem längre
Dina tankar och dina ord innehåller ett koncentrat av vishet.
2016-07-20

  Peter G VIP
En fin text om hur livserfarenheten kan ändra våra perspektiv på ett positivt sätt!

Att gå genom livet under en klarblå himmel finns väl ingen som lyckas med, däremot finns det nog skillnader på hur mörka vi upplever att dom är, de där molnen som dyker upp!
2016-07-20

  överlevaren VIP
Härligt skildrat, solen spricker igenom!
2016-07-20

  Marianne Räf
Ja, Himlens väderlek skiftar, ju,
å varierar.. Bra, den inte jämt
är sig lik !
2016-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP