Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORM I PARADISET

Jag tittar ut över viken. Vattnet ligger blankt och rofyllt.  Solnedgången rodnande i skymning som går mot natt. Lugnet har lägrat sig efter barnens badande. Stoj och skratt.

Efter att ha bryggt en kanna te, tittar jag ut igen. Och får se två obekanta män komma gående på stigen. Jag blir misstänksam. Detta är inte några som bor i området.

Männen, båda med högerarmen gipsad, slår sig ned vid träbordet invid stranden. Bordet, där det nyligen druckits kaffe, saft och bullar, i harmoni.

Männen knäpper upp varsin starköl. Halsar törstigt. Är redan lite yviga i sina gester. Så det är väl inte kvällens första.

Efter en stund anländer en kille på moped, med en kompis som ressällskap. Efter lite snack och puffande på varandra, får mopedkillen upp en bunt sedlar, som han slänger på  bordet.

En av männen viftar uppfordrande med sin friska arm. Mer pengar slängs på bordet. Tydligen tillräckligt, för mannen kastar fram två små påsar med vitt innehåll.

De sitter alltså och dealar knark, på vår lilla badplats! Vårt paradis är besudlat av kriminella, som tycker att detta är en bra plats i skymundan, att idka knarkaffärer på.

När affären är klar, reser männen sig och går iväg. Förmodligen körde de bil hit. Andra kommunikationer finns inte i området. Så då är det rattfylla också.

Lite tagen på sängen av vad jag sett, och rädd, vågar jag inte skrida till handling. Men nästa gång blir det samtal till polisen direkt.  Ormarna är nu igenkända.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-22 16:31



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Det hotfulla svarta alldeles under ytan av det rofyllda vardagliga. Det svarta här som vitt.
2016-07-24

    ej medlem längre
Mycket bra berättat. Det är sorgligt och skrämmande att veta att såna typer går lösa.
2016-07-23

  Margareta Wersäll
En så skarp och träffande bild av vad som kan hända i vårt samhälle idag, och dessutom hur vi som är på andra sidan av detta, känner en vanmakt inför vad som utspelas!


2016-07-22

    ej medlem längre
Skrämmande.
2016-07-22

  Nils-Robert
Ring alltid polisen. !! Vänta aldrig
2016-07-22

    Dan Myrbeck
Oväntat. Men väntat. På samma gång...
2016-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP