Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftermiddag

Oj, jag somnade visst till!

Gud har skruvat ned sin stora glödlampa
och dragit in dimma över de gula gatlyktorna

Ett avtryck i soffan bredvid mig
från ett litet barn
som strukit mig över pannan och viskat

Du behöver inte vara orolig
Allt kommer att ordna sig

Jorden är så stilla
Det som var väntan
har klarnat
Den som sörjer har tystnat

Barnet har lämnat mig
men rösten finns kvar

Du behöver inte vara orolig
Allt kommer att ordna sig





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-22 23:11



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
"Barnet har lämnat mig / men rösten finns kvar."
Ofta kommer de klokaste tankarna, och omtankarna, från det lilla folket.
2016-07-23

  Stefan Albrektsson
En fint förtrolig text fylld av förtröstan. Jag berörs särskilt av den fyrradiga strofen, jag kan inte sätta fingret på vad... men den tränger in i mig. Tack!
2016-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP