Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kolla gärna in youtube-versionen också! https://www.youtube.com/watch?v=Jb04JtBQI5s


Dikt om att inte tafsa

Nej, du har inte rätt att ofreda tjejer
Även fast testosteronet säger
Att tjejen bredvid är den du vill åt
Gå hem och runka om du nu är så kåt
Du har inte rätt att under konserten,
På krogen eller i fucking mataffären
Bara ta på nån för att du känner för detta
Det är ganska tragiskt att man måste berätta
För vissa män att sådant är fel
Det fattar de flesta men inte en del
Det finns män som verkar ha gjort det till vana
Att tafsa i kön till en vattenrutschkana
"Men tjejer får man ju tafsa på
Det är min rätt som man att göra just så"
Varje man bör tänka på saken
En kvinna ska fan i mig kunna gå naken
Utan att den blottade huden
Ska få nån att tänka "se där, jag är bjuden
Bjuden till att göra precis vad jag vill
Vad ska hon annars ha kroppen till?"
Hur når vi fram till den här idioten?
Dags att män faktiskt sätter ned foten
Och lär varandra vett och etikett
Lär varandra vad som inte är rätt
Vi är bättre än att våldta och slåss
Ska tjejer behöva vara rädda för oss?




Bunden vers (Rim) av Ludvig Nyberg
Läst 370 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-24 10:39



Bookmark and Share


  Helena Leijd
du är så bra!
2022-07-07

  Minkki VIP
Strålande! Också inläsningen på youtube, tack för bägge <3

2016-07-25

  bumerang
väldigt bra skrivet.
Snyggt rim också
2016-07-24

    ej medlem längre
Verkligen bra skrivet! Detta borde läsas av alla!
2016-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg