Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldersgräns

 

Va, finns det åldersgräns
på när man bör sluta
att vara en rebell
Kvinnor i stigande ålder
bör visa klass
och tona ner sitt skäll
PK-styrt språkbruk
och beteende
av normativ
Gruppera dig med massan
och stilla ditt verbala driv
Tänk på hur du
uppfattas
iklä dig massans klädedräkt
Du får inte spotta eller rapa,
inte svära
och ha dålig andedräkt
Idealen ska hyllas,
alla ska va
samma skrot och korn
Stick inte ut från mängden
dölj dina rebellhorn
Stigande ålder sätter ramar
för korrekt social status
Om du inte följer Jantelagen
tappar du level av kvinnligt plus
Seså, rätta in dig i ledet
Ge oss det rätta beskedet
Ty det finns åldersgräns
på när man slutar va rebell
När man blir äldre kvinna,
ska man sitta fint,
knipa käft och icke bruka gnäll

 

Så åldern skall ge skäl
att bromsa åsiktsflödet
Tänk på hur du uppfattas
Du kan riskera hela
vänskapsstödet
Håll igen truten,
knip käft
och yttra ej
det som bränner
Din sociala status
kan raseras
och till följd
förlorar du alla
nära vänner
Måste du säga precis allt
liksom öppet
ventilera din åsikt
Bryr du dig inte om din integritet
Att anpassa dig med massan
borde vara valet av större vikt
När man är äldre
och mamma,
liksom vuxen med år
Du ska agera föredömligt,
formad av Jantelagen
så mycket som det går
När man är tant,
får man inte längre vara rebell
Se det passar sig inte
för kvinnor
att bruka ovårdat språkbruk
och öppet tillkännage skäll

 

Jag är inte ofta
politiskt korrekt
Ovårdat språkbruk
som kan ge social defekt
Hårda ord skriftas
i ofta sarkastiska rader
Aggressioner skildras
som kanske ger
läsaren spader
Är ej PK
och liksom vaktar
min tunga
Skriver om vad jag vill
Tar ingen hänsyn
till gamla och unga
Ämnet växlar
beroende på humör
Jag skriver om det mesta
från livets bok
i skiftande kulör

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 726 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-24 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale