Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spädbarnets erfarenhet

Svalkblank
ligger sjön
utan minsta
krusning

oskyldigt
ovetande
som spädbarnets
släta hjärna

dess huvudskål
kan anas 
i ljusspel
mot stränder

ändå vattenfylld
av vetande
minnen 
och mening

på botten
vilar dåtidens
lämningar

i den åldrade
hjärnans
vindlingar

spädbarnets
ovetande
erfarenhet
av nedärvda
sekel

det levande
snittet
mellan jag
och du
speglar himmel 
och djup
simultant




Fri vers av Petter Wingren
Läst 315 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-25 22:15



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att läsa din vackra dikt om hjärnan. Detta underverk, som rymmer en oändlighet av magi.
2016-07-26

    ej medlem längre
Den här texten är så balanserad och så väl genomarbetad. Därtill mycket vacker och tankeväckande. En stor applåd från mig!
2016-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren