Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAGARNA MED LIVET

 

Dagar faller

som mogna äpplen

i tidens korg

 

en del

skrumpna

av själens torka

 

skämda

av obotbar

människosjukdom

 

en del

blankpolerade

av glädje

 

välmående

i skal

och innanmäte

 

en del

rödblommiga

av hjärtats lust

 

men svartprickiga

av synd

och skam

 

dagarna med livet

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-07-27 17:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin jämförelse...
2016-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Korgen innehåller både önskade och oönskade äpplen!
Bra skrivet.
2016-07-28

  Fem hjärtan VIP
En bra dikt om livets upp och nedgångar ..!
2016-07-28

  Poeten Salvador VIP
Din läsekrets verkar bli större och större
2016-07-27

  Sofhia Wirström
underbara rader
om livets gång
2016-07-27

  M.Eta
Fantastisk liknelse om livet!
2016-07-27

    ej medlem längre
Livet skiftar liksom dagar och känslor.
2016-07-27

  Blomma-Stjärna VIP
ja, man kan se korgen med äpplen och se sitt liv genom dem... - bra metafor, just nu!
2016-07-27

  Margareta Wersäll
ja precis så är det, speciellt tydligt nu i ljusa sommaren! Bra tolkat!
2016-07-27

    ej medlem längre
Ja, det finns många olika äpplen i den korgen. En tankeväckande dikt.
2016-07-27

    Dan Myrbeck
Det är upp och det är ner,
och snart man en dag
inte mera ser.
2016-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP