Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens kalla händer



Ibland vaknar jag tidigt

Min reumatism gör ont


Jag kan känna dödens kalla händer




Med en livsfarlig sjukdom måste jag

Skaka hand med döden



Vill inte ingå några Faustlika överenskommelser

Kommer aldrig sälja min själ


Så låt dödens kalla händer

Smeka min kropp


Sänd min själ till Gud




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carl Mikael Fäldt
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-28 14:40



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Naket berörande
ord med kraft bakom
som trotsar, sticker upp
mot livets smärta
och allvar
2016-07-30

  bumerang
Att "skaka hand med döden" är samtidigt att erkänna livet. Det man fortfarande har.

Döden som en sista flykt.
En sista smekning.
En sanning för oss alla.

Efter avslutat värv.
Verkligt eftersinnande text.


2016-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt