Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv är mer

Ditt liv är mer
än att klara sig
mer än att stå ut
mer än att lyckas ta sig
från den ena änden till den andra

Du har rätt att njuta
rätt att säga ditt hjärtas mening
gång på gång på gång
även när du tar miste
även när du bara chansar
bara känner eller bara tror

De söta bären
de mogna frukterna
applåderna
högtidstalen
beundran
hänsynstagandet
är också för dig

Du är en människa
bland andra människor
som lever nu
på jorden

Det räcker

Så säg det till mig

Säg det till dig själv

Säg det högt så att andra hör

Mitt liv är mer




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-07-31 04:02



Bookmark and Share


  Epione VIP
Tack den kicken behövde jag just nu.
2016-08-09

  Magdalena Eriksson VIP
tack för bra text.
Just precis. en poet är mer än såsen hen simmar i en konstnär är större än bilden som målas en människa är större än sitt språk men blir ändå tejpad fast sju gånger om dagen vid skampålen... menar vi är större.
2016-08-06

  Anya VIP
Jaa vad har man rätt till som människa??? Svårt spörsmål. Har jag rätt i alla lägen? Intressant text om man tänker lite mer.
2016-08-01

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om djupet i texten!

2016-08-01

  Blomma-Stjärna VIP
ja- tamigfaen - att det alls ska behövas sägas - men det behövs sägas högt - mycket - länge - kontimuerligt!
2016-07-31

  KYREUS of Sweden
Rätt så!

2016-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP