Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orättvist

 

 

Visst är livet orättvist
Här sitter jag
och har tid att skrifta
Och där sitter du
bakom skärmen
med Stopp-skylten
och vifta
Varför kan hon vara fri
och ledig varje dag
Då jag måste gå till jobbet
och battla
chefens örfilsslag
Hur är det möjligt
att hon får lov
att ha tiden
Att dikta skit på nätet
med ord som ej är siden
Vad är ens psykisk ohälsa
En påhittad diagnos
De är fan inte sjuka
Hennes ord smakar illa
som bränd biff i skuren sås
Visst är livet orättvist
Här sitter jag
och har tid att skrifta
Och där sitter du
bakom skärmen
med Stopp-skylten
och vifta

 

Bild från nätet. Upphovsman okänd. 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-01 15:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale