Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför vill du mig så ont

 

Korten på bordet
Nu tar jag ordet
Är så jävla trött på lögnerna
som uppdiktats om mig
Mitt liv är inget
som skall skvallras
i förtal av dig
Visst har saker hänt,
det har jag aldrig påstått
Man vad vet du om sanning
om det som har pågått
Vem ger dig och dig rätten
att misskreditera mitt namn
Otaliga är sätten
som ni fört förtalet i hamn
Kasta inte sten i glashus
och projektera era brister
Du framställer dig i bättre ljus
Fäster mitt namn på nätet
med Karlssons klister
Mår du bra av att ha
förstört ett kvinnoliv
Är det ditt mål
med dessa initiativ
Vad får du ut
av att svartmåla en kvinna
Får du bättre
självförtroende att vinna


Ditt eget liv har spår av svart
en väska fylld av stenar
Jag förstår inte syftet
med att komma vart
Kan jag få höra
vad du menar
Vad är din mening,
syfte och ditt mål
Att krossa mig till varje pris
och se vad jag tål
Mota in mig i ett hörn
av utanförskap
Ta död på kvinnolivet
med hat och ovänskap
Du ställer till med fest,
när mina andetag har upphört
Du sitter på din höga häst
Ej skamsen för hur du har uppfört
Varför vill du mig så ont,
vad har jag gjort mot dig
Förtjänar jag en levande död
där livet för evigt förvägras mig

 

Bild från nätet. Upphovsman okänd. 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-02 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale