Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hyllning till en blues röst

 

 

Jag förs ner till Blues country

med hans raspiga röst.

 

Han sjunger och spelar

så mina känslor väcks 

av rytmen, av omgivningen.

 

När jag blundar ser jag Mississippi 

och hör rösten av Blind Lemon Jefferson.

 

När jag öppnar ögonen

ser jag inte Mississippi längre

eller hör Blind Lemon Jefferson.

 

Jag ser Göta älvs mynning

jag hör rytmen, av omgivningen 

och den raspiga rösten

av Freddie Wadling. 

 

Freddie Wadling 

1951  -  2016




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-08-02 23:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En röst som tystnat, men som ändå hörs...fin hyllning...
2016-08-06

  Blomma-Stjärna VIP
detta var fint skrivet om Freddie Wadling, som även jag varit och hört live - på Smålands nation i Lund!
2016-08-03

  anits VIP
Så fint och berörande skrivet om en saknad artist!
2016-08-03
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP