Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara, eller inte vara

 

Det finns vissa oskrivna regler att följa
som nybörjarpoet och amatör
Dikteliten har i grupp kommit överens
om hur man med konstskrifter sig för
Ty du skall dikta skaldekonst
med ord av akademisk klang
Epik, lyrik och dramatik,
skall skriftas med språkbruk av rang
Form och versmått med rytm och strofer,
troké eller en spondé,
vad är ens de`
Formar egna ord med apostrofer
Amatör som jag blott e`,
har ingen susning,
får jag då inte va me`
För att höjas i nobel karaktär
och erkänd bliva och vara
Skrifta med avancerad berättarstruktur
bli en i gänget om du testet klara
Vänd kappan efter vinden,
var diplomatisk i åsikt
Håll rätt nivå i tonen
när du skriver din dikt
Om icke, poesin i graven går
då konstnärer får sjunga Fader Vår
Farväl du kvinna med skaldekonst
av icke önskvärd nivå
Ty om du saknar bildning inom
lyrik och poesi
du ett mycket stort skriftbrott begå

...eller?

 

Bild från nätet

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-08 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale