Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krossa näthatet

 

Krossa alla B-lagsgangstrar,
som cirkulerar på nätet,
tror att de är så tuffa
Sitter där bakom skärmen,
vill förnedra med äckliga rader,
vill människor bluffa
Nyfikna svenskar loggar in
och läser, och tror
Rotar i själars privatliv,
och hatet det gror

Deras syfte är enkelt,
förnedra och förtala
så mycket det går
Med sina anonyma nick,
de sopar undan
alla identitetsspår
Sopa rent nätet
från dessa B-lagare,
folkets pack
Nu får det vara nog
med näthat,
och vi måste få
ett slut på deras snack

Jantelagen och glädjen
i att såra en medmänniskas själ
Förtal är deras syre,
de är låsta i hatets träl
Kräv rättvisa,
sätt dit dessa gnagare
Det är inte rätt
att psyka ner människor,
till att bli svagare
Detta är en krigsförklaring,
mot era falska inlägg,
ni ska förgöras
Ni ska låsas in,
lagen ska vinna,
och era påhopp skall förstöras
Anonyma näthatare,
ogräs som vi skall utrota
från nätets sfär
Bekämpa med alla lagliga medel,
för att få en bättre cyberatmosfär

Detta låga skumrask,
skall inte få vinna
Ju fler vi är, slut upp,
så att vi kan få näthatarna
att försvinna
Det får vara slut
på att ni människor
dagligen kränka
Det får vara slut
med era fula rader,
vars syfte är
att människor sänka

Vi blundar inte för massförtalet
Lag och rättvisa kommer slå till,
med bästa försvaret
Era rötter på nätet
skall minimeras, tas bort
Vi vill inte ha med att göra,
med människor av er sort
Sätt dit dessa hemska individer,
sätt stopp på deras hat
Med dessa rader vi sluta upp,
ge er insikt,
minimera hatet med vårt ordoblat

 

Nätjättarna: Hat ska bort inom 24 timmar 2016-05-31

"Några av världens största it-företag är ense med EU-kommissionen om att snabbt avlägsna olagligt hat som sprids på nätet."

http://www.nyteknik.se/digitalisering/natjattarna-hat-ska-bort-inom-24-timmar-6577318

 Bildkälla: Se ovan länk




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-12 01:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale