Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU FATTAS MIG, LILLA BROR

Nu har fyra år gått sedan du kickade igång din gamla Triumph Bonneville och drog till andra sidan.

Ibland anar jag avlägsna motorvrål i rymden och undrar om det är du som gasar på. Slår dina egna fartrekord på raka breda vägar utan hinder.

Ibland ser jag dig framför mig, som alltid i rutig flanellskjorta och jeans. Det stora silverkorset vilande i din halsgrop. Skrattande, med rak rygg utan smärta.

Ibland ser jag dig gående på en blommande äng med mamma och pappa, i harmoni, som vi alltid saknade i barndomen. Men aldrig fick.

När telefonen ringer mitt i torsdagsstädningen, tror jag för en sekund att det som vanligt är du. Att vi som alltid ska avhandla livet. I stort som smått. Det som hänt och det som inte hänt. Men det är förstås någon annan. Aldrig du.

Jag minns hur förnöjsam du var innan du lämnade livet.Tacksam för alla år du fått tillsammans med din älskade. När din gamla kamrat spriten var förvisad för alltid. 

Att dö lycklig och rofylld utan ångest är inte alla förunnat.

Du fattas mig, Lilla bror.

          




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-08-13 17:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
O, en mycket berörande text...saknad som känns, men ändå med fina minnen...
2016-08-19

  ULJO
Vilken fin hyllning
2016-08-18

    Dan Myrbeck
Fin hyllning.
2016-08-15

  KattenKin VIP
Vilket vackert brev till och om din bror, berör mig oerhört!
2016-08-14

    ej medlem längre
svårt att skriva något här, ty man kan inte undgå att känna starkt med texten och bortom texten... tack.
2016-08-14

  Fem hjärtan VIP
Så oändligt sorgligt men så vackert och kärleksfylld skriven !
2016-08-14

  Petter Wingren
Genomlyst sorg
2016-08-14

  Onomatoprofet VIP
Vad fint!
2016-08-13

  Karolina Cerise
Mycket vacker text ??
2016-08-13

  Blomma-Stjärna VIP
en saknad djup - berörande text och kärleksfull
2016-08-13

    ej medlem längre
En mycket fin text om saknad och om kärleken till en närstående.
2016-08-13

    ej medlem längre
Dina vackra kärleksfulla ord om en saknad bror berör både hjärta och själ att läsa.

2016-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP