Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.facebook.com/Bluffakuten/


Gilla- och Dela-generationen

 

Jag vässar pennan,
ber om uppmärksamhet
Nyhetsflödet på fejjan,
uppvisar brister i "källkritiskhet"
Utan minsta eftertanke,
delas inlägg utan källkritik
Ni gillar, kommenterar,
och delar bluffsidors skit
Var och varannan dag,
er logg visar spår
av hur naiva ni är
Hjärnkontoret är stängt,
hallå, hallå, finns det nån där
Hur är det möjligt,
att ni kan vara så lättlurade
Tror att ni vinner pengar, hus
och bilar och annat
som är dyrare

Jag har varnat
och informerat
Jag har angett fakta
och till er basunerat
Men ändock ni inte lyssnar,
och tar åt er
Ni blir för varje dag
fler och fler
Ska inte påstå
att jag är förvånad
att det finns personer
NI tänker inte längre
än vad näsan räcker
i era delningsaktioner
Det är inte klokt
att ni går på
detta lurendrejeri
Tror att ni ska vinna
och på loggen stoltserar
ni ert intellekts eufori

Skäms ni inte,
för att visa er dumhet
Ni gör ju bara bort er,
Sorry för min uppriktighet
Delningar från satirsidor
och blufftävlingar
i nätets sfär
Falska nyheter och
osannolik fakta
borde ju tända
en lampa där
Knack, knack,
är det någon hemma
Undrar du aldrig
om det du delar
verkligen kan stämma
Ett källkritiskt tänk,
finns uppenbart
i begränsad upplaga
Inte konstigt alls,
att världen ser ut som den
gör med alla dessa
intellektuellt svaga

Visst har även jag gjort
misstag, ingen är perfekt
Men ibland så undrar jag
om ni är hjärntvättade
av en sekt
Ödmjukt niger jag
och skall erkänna
Det här är hårda ord
från min
kritiserande penna
Men er logg
visar de facto
de brister som
jag pekar på
Jag ljuger ej,
är inte ansvarig
för att ert intellekt
inte längre
än näsan kan nå

 

Om du har Facebook, GILLA gärna denna sida https://www.facebook.com/Bluffakuten/

 för att ha koll på bluffar på nätet.

LÄS ÄVEN DENNA: https://www.facebook.com/notes/bluffakuten/gilla-och-dela-generationen/1737811903119012

 

Källkritik är en kritisk granskning av källmaterial och en bedömning av trovärdigheten av påståenden som ges i en informationskälla. Källkritik är en central vetenskaplig metod för att bedöma vilka uppgifter från en uppgiftslämnare som är trovärdiga.

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-13 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale