Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korsresarens dilemma

 

 

En dag för två tusen år sedan

på ett kors på Golgata berg

dog Guds son, Jesus Kristus? 

 

Sedan dess har korset suttit 

på kyrktorn 

och på gravstenar.

 

Idag vill många av oss sätta upp

våra kors

för att vi aldrig ska glömma.

 

Bära korset som en åminnelse

för Honom som dog

fär våra synder och vårt lidande.

 

Runt halsen

och på rockuppslaget.

 

Vi korsresare och korsbärare 

vänder oss till Svenska kyrkan 

för stöd!

 

Vi korsresare och korsbärare 

vänder oss till ärkebiskopen 

för stöd!

 

Vi korsresare och korsbärare

vänder oss till Svenska kyrkans

kommunikationschef

för stöd.

 

Den borde väl ha bra kommunikation 

mellan himmel och jord!

 

Men svaret vi får 

är att korset kan vara stöttande

mot andra trosinriktningar???????

 

I Finland ansågs en korsgrupp

vara rasister 

och främlingsfientliga.

 

Vi som vill vara korsresare 

och korsbärare 

kan motarbetas av kyrkan

präster och kommunikationschefer.

 

Så motarbetas vi inte av Gud

och korset finns där för oss.

 

Där vi söker det

där vi reser det

och där vi bär det!

 

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-18 12:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Korset har väl alltid varit en stötesten...och är så fortfarande...
2016-08-19

    ej medlem längre
Konstigt att det aldrig fanns rasister i Sverige förut, men plötsligt är vi rasister vad vi än gör eller säger. Så är väl Gud också rasist då när de slänger ut honom ur kyrkan!

2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP