Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan allt är försent


hon förnekar sig inte

fast hon är hans mor

måste hon ändå 

skriva de där konstiga grattiskorten

med citat som passar hennes syften

och ett ihopvikt rutigt A4-ark

ligger så oskyldigt inuti kortet

men ändå brännande

vem vet vad det innehåller för okväden

är det för att hon är uppvuxen

under det finska vinterkriget

att hon nästan var en av barnen

med namnlapp om halsen

men hennes mamma ändrade sig

i sista stund där på järnvägsstationen

bland förtvivlade mödrar

och gråtande barn

eller är det för att hon blev sviken

av sin man och nu vill ge igen

på ett mycket bakvänt sätt

vem sårar det mest att hon öser ur sig

i ett grattiskort med fjärilar och blommor på

kanske hon känner sig lätt om hjärtat

att hon rättfärdigar sig själv

när hon skickar hat i förställt format

det enda som sker i och med dessa brev

är hon blir mer och mer ensam







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-19 17:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Du målar ett tragisk människa med dina ord!

2016-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP