Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen som ingen vill se


Att förstöra sin kropp efter bara 15 år
och det blir så mycket värre när vinter blir till vår,
kortkorta kjolar, starka ideal - varje flicka ska vara barbiesmal

Att äta och spy eller att inte äta alls,
en frätande kropp, en missförstådd vals

Plastobjekt, en nyupptäckt sekt, media har chansen
men har detta aldrig spräckt, nej för detta har bara väckt;
giriga pampar och små små flickor, som letar som galningar i sina fickor
efter pengar till den nya tidningen Må Bra, som skriver om Viktväktarna varje dag.

Putande läppar, indragen är magen
\'Ät bara LUFT\', den ny Livslagen
Ingen kämpar emot ingen tar sig i kragen,
vi blir som soldater som lyder hela dagen.

Budorden byts ut, läs dom här:
1. Jag ska bara äta luft, jag svär
2. Jag ska bli ett sexobjekt som dom där
superkändisarna på MTV, jag ska nog klara mig
you´ll se!
Listan fortsätter, den blir ganska lång.
\'Jag ska bli Jane, och du min King Kong!\'

Starka tjejer dom skuffas undan,
nu gäller bara servitrisrundan och att torka upp
efter slabbande grabbar. Men ens egna tabbar som alla flabbar åt
blir till klumpar som ebbar ut i gråt...
..men något förlåt, det får vi aldrig höra för det är högertrafik
och medias tur att köra.
Ingen kan tänka sig att föra detta ut i ljuset,
att för en gångs skull krossa idealruset.

Våran onda cirkel, i våra EGNA händer
tänk om det här aldrig någonsin vänder!
Idealen finns där, precis som tigerns ränder,
men när ska vi kämpa emot med klor och tänder?!

Vi tar död på oss själva, vi går djupare ner
det här är sanningen som ingen ser
\'SLUTA, HÅLL KÄFTEN, VILL INTE HÖRA MER\'
Det här är sanningen som ingen ser.

copyright: catatau




Fri vers av catatau
Läst 396 gånger
Publicerad 2006-05-11 11:32



Bookmark and Share


  mb74
mycket bra,du har en klar bild på samhället tycker jag,bra uppställt o framfört:))
2006-05-11
  > Nästa text
< Föregående

catatau
catatau