Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rasrisk

Det handlar om rasism som blir till vardags politik
blatten blir fattig, men svennen rik
Det sägs att man inte ska ta det som en pik
fastän varje dag är den andra lik;
med sopborsten i handen och framtidsdrömmar... som rinner ut i sanden.

All misstänksamhet, aggressivitet, negativitet blir till
dålig publicitet för människor från andra länder.
För det är jue \'alltid dom som rånar och tänder på husen,
för hit både cancern och den lilla hårlusen.\'

Man vankar av och an, tar en dag i sänder
medan dom som kallar sig för fränder
äter tårta och klappar i händer när man vänder tillbaks
dit man kom ifrån.

Men ey, \'du ska inte ta det som ett hån,
inte stå som ett fån, när du ber om ännu ett lån
för att klara av hyra\'
Det gäller att ha många strängar på sin lyra
när kläder blir för dyra.

Jag snackar om asyl, jag snackar om behov
jiddrar om mobbing och barnarov,
men det ända svaret man får är en handklov
på sin arm.

VARNING VARNING ALARM ALARM
det spelar ingen roll ifall du har charm,
för ifall du är för mörk, ifall du är för svart
så spelar det ingen roll vart ifrån du fått utbildningen
för det är den vite som står för sanningsskildringen.



copyright: catatau




Fri vers av catatau
Läst 348 gånger
Publicerad 2006-05-11 11:48



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Jag hör texten som musik i mitt huvud. Grymt bra flyt.
2006-06-08
  > Nästa text
< Föregående

catatau
catatau