Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så är du - sagan

 

 

 

 

dessa

tunga händer

 

lyfter tankar

ur glödande pannor

 

 

 

där

bottnar

bränts vid

 

svarta flagor

lyfter ur lindade

 

 

är

svarta fjärilar

 

 

med lysande antenner

 

 

 

så är du

det skira gryningsljuset

 

regnljuset

 

 

träden häller i mossen

 

 

 

detta ljus

målar ljusa skuggor

 

feer

leder väg

 

 

 

när sagor inte längre berättas

lyssna in i ditt hjärta

 

 

 

 

molnen

viskar

 

se

se

 

vi är nära vi är här

stig in så stiger vi in

 

i dig

 

 

 

molnen smeker trädens toppar

lindar sjalar runt berg

 

sträcker hand

till

 

 

sätt dig här in i

 

 

molnen bär

mig

 

jag är nu

ett moln

 

 

buret i silverskimrande ögonvikar

 

 

 

fråga mig inte

 

vad komma

skall

 

 

det bladet

släppte skymningen

i natten

 

 

det bladet

är askan

 

 

eldens täcke

 

 

 

den

blåsten

 

 

hålls sluten

i handen

 

 

fråga mig inte

vad komma

skall

 

 

 

det svaret är hällt

i indigonattens

rosenskål

 

 

så är det min käre

du har ännu inte insett

det räcker nu

 

 

 

 

när sagor inte längre berättas

lyssna in i ditt hjärta

 

 

jag är nu ett moln

buret i silverskimrande ögonvikar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-20 18:56



Bookmark and Share


  whimsical
Underbar! Gillar särskilt

"molnen bär
mig

jag är nu
ett moln"

2016-08-22

    ej medlem längre
"silverskimrade ögonvikar" Tack för att du drabbat mig i våt Fryksdalsmorgon mot Sommarens slut.dina ord är skön läkedom lLena och lektioner i poesi i vilken vi andra inte kommer i närheten av.
2016-08-21

    ej medlem längre
som en berättelse in ifrån naturen själv som vill komma ut så formad formad skönt formad väsensdikt
2016-08-20

    Sefarge VIP
"Ihana ilo"
Underbar
glädje: att läsa
:)
2016-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser