Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stund och evighet

Mina föräldrar som nu är döda lyssnade gärna på musik. Om söndagseftermiddagarna när min mor strök och min far läste Johannesevangeliet på grekiska satte de på Philips radiogrammofon. Favoriten var en skiva med Mozarts konsert för flöjt och harpa på ena sidan och klarinettkonserten på den andra. Det var en upphöjd, fridfull stund. Utanför fönstren vandrade årstiderna förbi genom trädgården medan tonerna klingade därinne i ögonblick och evighet. Förmultnade är deras hörselgångar nu, deras själar upplösta. Tonerna har klingat ut. Men till och med när varje atom i världsalltet glidit isär till ingenting kan ingen ta ifrån dem att de en gång levat och förenats kring den välljudande musiken. Det är stundens oåterkalleliga seger över tidlösheten. De levandes triumf över döden.




Prosa av Nitram P
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-29 13:23



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra skildrat!
2016-11-17

    Annika J
Ett äreminne till de evigt levande. Intressant att du tar upp att din mor stryker, en bild som man kan möta i litteraturen, en symbol för det vanliga som är så tryggt . Och som barn värdesätter man det vanliga, det vardagstrygga.
Det strama språket är textens styrka, förstärker innehållet.
2016-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Läs även du Johannesevangeliet.
2016-08-29

  Minkki VIP
Ingen kan heller ta ifrån Dig det. Tack för texten, fint att få dela sådana minnen
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P