Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orkade Jesus bära tvärslån till korset till Golgata berg. Orkar du och jag att bära våra kors på rockuppslag och blues!


Korsets väg

 

 

 

Ett kors

går kors och tvärs

genom två årtusenden.

 

Det korset 

går stick i stäv

mot all annan så kallad tro.

 

Jag tröstar mig

i skuggan av det korset 

på Golgata berg.

 

En skugga som räcker

land och rike runt.

 

I varje hus och koja

hörs ett barn be,

tack gode Gud tag min hand.

 

Från barnet och upp

i åldrarna 

Gud Fader skyddar!

 

Det korset

går kors och tvärs

genom två årtusenden.

 

Och Han där upp vet

att det kommer att räcka

länge än.

 

Till den dagen

då den himmelska solen

för evigt lyser.




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-30 00:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP