Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåtan

Det forskarlag
som tog med sig blommorna
från ängen till laboratoriet
blev så lyckliga

De hittade ståndare, pistiller,
stjälkar, bakterier, aminosyror,
mineraler och kolföreningar
som de observerade, dissekerade,
analyserade och dokumenterade

Blommorna som nyss
lyste så vackra på ängen
av livslust och glädje
låg kvar som en klibbig massa
i laboratoriets soptunna

På ängen väntade nya blommor
på nya forskarlag
som sökte efter svaret
på den stora gåtan




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-30 08:09



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
På pricken!! Ja, det är sannerligen märkligt (och tämligen västerländskt syndrom) det där atomiserade sättet att försöka förstå tillvaron (och hur den ständigt slinker mellan fingrarna på dem som försöker).
2016-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Måtte de hitta svaret innan blommorna tar slut!
2016-08-30

  KYREUS of Sweden
Vetenskapen
har ingen själ
i sig själv,
men jagar den
- desperat.
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP