Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan titel - regnbåge

 

om jag var en regnbåge
skulle jag dela mina färger
och röra vid mittpunkten med ett skratt

om jag var en regnbåge
skulle jag fläta mönster över himlen
och sjunga i hörnen

ja

om jag vore

en regnbåge

vore slutet av mig alldeles guldlöst
men fullt at drömmar och horisonter

vrid och böj och finn svaren i bäcken

jag stampar mina järnskor över orden
dem i många år smidda och alltid återfunna
jag skriver ord i sand med min stav
inte för någon att läsa men för jaget att begrunda

när sedan gryningen kommer
drar sitt raka streck över nattet
klappar jag kånten, släpper grodorna lös

och välter ett tält




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 295 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-08-30 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP