Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OVÄNSKAP

 

Mitt liv utlagt till beskådan

för trofast vänskap

 

som bevittnade fullmakter

när så behövdes

 

fick frågor besvarade

utan döljande slöjor

 

för att senare använda

svaren mot mig

 

bedrövad, bedövad inuti

ser jag avundens ansikte

 

jag förbannar falskhet

förklädd till vänskap

 

osynlig för mitt argus öga

annars genomskådande

 

en vän är inte alltid en vän




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 743 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-09-01 17:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi vet hur det var med Judas.
2016-09-05

  Margareta Wersäll
Bra och insiktsfullt uttryckt. Tycker mig förstå vad du menar, har råkat ut för detta ganska nyligen!

2016-09-03

  Fem hjärtan VIP
Så trist när man upptäcker att en vän inte är en vän.. Berörande och bra skaldat!
2016-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Tråkigt när det blir så...
2016-09-02

    Dan Myrbeck
Väldigt tråkigt när så sker, särskilt om man känt varandra länge och det sker oväntat.
2016-09-02

    ej medlem längre
skenet bedrar är en gammal fin ordsammansättning som kan dras upp ur malpåsen vid läsningen av denna text...vännerna och ovännernas ansikten flyter ihop som lätta ljusa moln ibland flyter samman med de redan svagt gråa, snart svarta... tack.
2016-09-02

  Rise Little One
"en vän är inte alltid en vän" tyvärr händer detta allför ofta...
2016-09-02

  Valter Örn VIP
Du pekar på hur avund och jämförelse kan förvandla en vän till en falsk sådan.
2016-09-02

  Blomma-Stjärna VIP
om du söker dialog för att få klarhet i hur detta skedde från hennes sida sett... men istället för ånger får lögner; irreparabelt!
det gör ont när vänskap blir ovänskap, jag vet!
2016-09-01

  Petter Wingren
Livets salta smärta, att behöva kalla vännen för fiende.
2016-09-01

    Sefarge VIP
Hoppas vänskapen
er emellan återkommer.
Svårt att vända andra
Kinden till.
Så är det bara. ..

2016-09-01

  M.Eta
Vänner ska vara äkta vänner annars kan det kvitta! Bra skrivet
2016-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Ibland ser man det ansiktet man vill se och inte det som ÄR!

2016-09-01

  Kim VIP
Ja alla går vi kanske lite vilse i livet ibland...
2016-09-01

    ej medlem längre
En vän är inte alltid vän, men det är så lätt att tro det bästa om andra för att man vill.
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP