Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömn

Du sömn, kom finn mig,
led mig i din famn.
Du dröm, befinn dig,
nära, viska ditt namn.

Viska ljuvt, uti mitt öra,
viska svagt, och så,
se mig komma, och förgöra,
vad som dagen ville nå.

Inget starkt som hoppets makt,
inget starkt som vilans sköte.
Inget starkt som drömmens prakt,
inget starkt som nattens möte.

Dagen randas, solen värma,
de som famnat livets gåta.
Må de leva, sakta närma,
att de sovande förlåta.




Bunden vers (Rim) av Unikum VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-02 17:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Litet äldre stil över denna, vilsam och fullt rim-lig. Att en skulle 'förändras' av varje upplevelse kan ju vara mycket sagt, men påverkas av det en upplevt (om ock skönt det var) är väl bara fint ändå?
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Unikum
Unikum VIP