Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/Tidsresan....


r A n G l i g ... k ä r l e k

























balanserande på

trivialiteternas


smutsgrå gärdsgård,




framfördes

deras dagar,


tveklöst,


allt närmare

avfallshögen

"gödselstacken"

- tigandet, DÖDEN.



dom hade tänkt sig

att komma fram till


H E R R G Å R D E N,

och inta den med

pompa & ståt


men som läget alltmera

visade sig för

HUBERT och VERA

och alla barnen,


skulle nog

det sk statar-torpet

komma att bli

deras framtida boning.




Året var 1846,

och platsen armodets

SMÅLAND



och nutiden vår

var en framtid

på den tiden


en skimrande hägring

av välstånd

och allas jämlikhet.



Dom drömde om

ett blågult Sverige

om en SÖRGÅRD

med dansande lyckliga barn

på alltid sommargröna ängar.

En suggestiv väv

av illusioner.



FRID & FRÖJD

alla dagar.


Amen.








/Dom skulle bara

ha vetat,


sett drömmen

Sverige

anno 2 016.




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 504 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-03 13:51



Bookmark and Share


  walborg
Uppdelningen i vi och dom är densamma men tar sig idag andra uttryck ...
2016-09-06

    Lena Söderkvist VIP
Blir det någonsin som man tänkt sig, tror inte det. Du illustrerar det väl.
2016-09-04

    ej medlem längre
intressanta rader detta...
2016-09-03

    ej medlem längre
Intressant tidsresa. Lärorikt med jämförelser och tillämpningar.
2016-09-03

  Ingrid Trolle
En mycket nyttig påminnelse
samtidigt också en varning
för den utvecklingsfas som vi
är djupt inne i. Är vårt samhälle
av idag verkligen jämlikt? Det
kan inte jag se i så fall.
2016-09-03

  Bengt VIP
Ja, det kunde ha varit värre. Själv sprungen ur Långarydssläkten kan jag relatera till Din text.
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden