Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fingerrör

 

 

 

 

kvisten

satte hon

i jordmån

 

klättrade i slingor

gjorde kaprifol

 

 

viskade vårens gryning

skänkte doftregn

 

 

så är du

av man

 

 

riven av vägg

sliten ur fästen

 

 

så bar du

jordens rötter

 

 

i dina vida malakitmantlar

 

 

så bar du

fjällens ellipser

 

 

du

vackra

 

nufällda gran

 

 

 

fingrar rör

 

vid mitt

hjärta

 

 

giv mig mod

leva

 

 

det liv

jag viskade

in i mitt öra

 

 

när havet

spräckte

 

snäckornas

galler

 

 

när snäckornas

sånger

 

 

sköljde in i min hud

 

 

träd

andas in

blå

 

 

andas in

gyllenguld

 

stänker

grönskimmer

 

 

in i grottor

 

 

drakar sträcker ut vingar

 

 

omfamnar

den eld

 

vilken upplyser

 

nattregns tårar

 

 

den handen

 

 

rörde ej

vid källans ordsprång

 

 

broar viks

samman

 

 

genom forsfingrars

stigande

 

 

 

triptyken

fram träder

 

 

näri händer sprider ut

fingrar

 

 

bilderna blottas

i fingertoppsdynor

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-04 10:36



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
JAOOUWLOVIT ! - - (kunde inte säga det bättre) - Här är nu en dikt igen att läsa om och om och som hela tiden bara växer växer och växer !

Tack för denna guddomliga upplevelse ! - eller blir den guddomlig först i betraktarens ögon??
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser