Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nattens svärta


Sömnlös i Lund

Att ligga sömnlös om natten i timmar
är en försmak av att vara död.
Mörkt, tyst, tidlöst.

Skillnaden är väckarklockans tickande
och andetagen.

Jag gruvar mig för morgondagen
och ligger och planerar
i ändlösa loopar.

Mörkt, tyst, tidlöst.

Bara min inre röst som mal.

När vi en gång är döda
och förlorat allt
och är där i det mörka, tysta,
kanske bara vår inre röst lever kvar.

Eller kanske också den tystnat.

Eoner av tystnad. Mörker. Tidlöshet.

Evigheten tänkte jag mig så.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-06 07:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En tröst, förutom att läsa texter, är att när hjärnan dör så tänker eller känner en inte längre fantom-smärtan ens.
2016-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP