Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN MÄNSKLIG VÄRLD ELLER ...?

Det var av ren och blåögd nyfikenhet
jag blickade ut på världen
Men det var mörkt
mycket mörkare än det mörkaste
novembermörker
innan första advent

Men det var inte lika mörkt överallt
det mörka varierade i mörkhet
och med hjälp av stjärnorna
lystes olika nivåer av omgivningen upp
och jag såg flykten över åkrarna
svälten - törsten - klädbristen - gråten
stängsel som byggdes som hinder för livet
samtidigt la jag biffen på grillen

Det var den mörka onda världen
som min blåögda nyfikenhet upptäckte
Den visade eldslukande lågor och bomber
och andra vapen med mänskligt hat

Taggtrådsstängsel stillar ingen hunger
skapar ingen trygghet - ingen framtid
men biffen min blev mör

Så ställde de upp sig
på rad efter rad för fotografering
politikerna i mörka kostymer och slips
som hade samlats för att diskutera åtgärder
för människorna utan tak
som hungrade och törstade
sedan åt de en god middag

Sten Ob Nilsson
Alvesta




Fri vers av Sten Ob Nilsson
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-09 16:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
https://www.musixmatch.com/lyrics/Traste-Lind%C3%A9ns-Kvintett/S%C3%B6ndagssteken


2016-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Sten Ob Nilsson