Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ettikera människor och placera i fack. Vilken låda lever du i, när liemannen slår sitt rack.


Människosyn

 

Livet kan byta skepnad redan nästa dag
En vet aldrig när misären slår sitt knockoutslag
I nuet du andas med rikemansluft
Börsen kan rasa och då får du det tufft
Tillgångar en gång värda miljoner
Morgondagen kan förändra relationer
Du blir kickad på bänken att sitta i nöd
Forna barndomsvänner glömmer att du bjöd
Ditt värde som människa i hemlöshet
Konkursen gav dig värdelöshet
Materialism i all ära och charm
Vad betyder mest med ångest i din barm


Ytlighet med fisförnäm näsa i lyxidyllen
Din människosyn slår minoritet i nyllen
Ack och ve med morgondagens glitter
Ditt glashus kan raseras akut i splitter
Ta inte livet för givet med rikedom idag
Ty tomorrow kan förändras i ett enda andetag
Hjärtattack or börsras kan ta död på en minut
I döden är vi alla lika - när lieman på liv tar slut
Men sitt du på soffan och ta en rök med cigarr
Karma kan slå till närhelst och utgången blir bisarr
Döm du armod och sämre lyckligt lottad person
Spela korten rätt i din människosyns interaktion

 

//Ettikera människor och placera i fack. // Vilken låda lever du i, när liemannen slår sitt rack. //

Bildkälla: http://images.slideplayer.se/7/1892340/slides/slide_2.jpg

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-10 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale