Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


… fyller alla rum

 

Jag sitter i ingen stol
Min plats är ockuperat

Jag existerar i inget rum
Min skugga fyller alla rum

Jag är en påtryckt kvinna
Du är en man!

Jag är en hemlös själ
Du är staten

Jag är en gamling och bor i Sverige
Du är vården

Jag är ett barn
Du är en skola

Jag är en tiggare
Du är maten

Jag är en poet
Du är censuren

Jag är ett ord
Du är en bödel

Jag är ett sår
Du är en läkare

Jag är vemod
Du har inga känslor

Jag är besviken
Det är inte mitt fel säger du

Jag är en sorg
Du är min brunna

Jag är drömmare
Du är mörkret

Jag är en luffare
Du är markägare

Jag är DUM!
Du är dummare!

Och din dumhet fyller alla rum
Vart skall jag ta vägen?

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2016-09-13 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP