Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
betraktelser en ytterst stilla morgon


Betraktelse och perspektiv


I gudens trädgård

landar vilda fåglar bland dom tama
några flytt-
och några stann
några hittar holkar
och blir kvar en tid
iblann

I gudens fönster


dryper regn
och spindeln kryper sakta fram
korpen tystnar för en regnskur
och vågorna mot stranden verkar vila
den gamla askens alla frukter
hänger bruna, nästan lila

I gudens jordahänder

vilar frön och frukter
och jordabarnen sover längre
mellan ull och vadd
och stängda dörrar
samlar dofter, lukter
det andas trygghet
inom tidens täkt

I gudens gungstol
(allt är gudens här)
sover gamla katten
den saknar vetskap
om den tid som går
men vet att jag ska ge den
mat och vatten
kanske lite rester
i höstens stilla mörker
har den fått
sitt livs
semester




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-28 09:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Säkert finns det en himmel även för katter.
2016-09-28

  Elwania
Fint Skrivit om Gaja
2016-09-28

    ej medlem längre
Fint att få blicka in i denna rofyllda gudasköna trädgård!
Vackert diktat!
2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP