Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du, jude!

 

 

En hästdragen kärra 

försvinner bort i dimman.

 

Några har placerat de sista sakerna 

som de behöver i flykten

i den skrankliga kärran.

 

Bakom sig lämnar de allt annat

till de som inte har en kärra 

att fly i.

 

De lämnar ett liv i arbete 

för familjens välbefinnande 

att överleva för dagen.

 

Men en dag kom det flammande 

hatet

de som ville rensa bort

alla som inte var som dem. 

 

De lovade välstånd och arbete

åt alla

en bil och en radio.

 

Men det ledde också till död

och förintelse av ett folk

då utan land.

 

Bort i dimman rullar vagnen 

mot ett okänt öde.

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-04 11:54



Bookmark and Share


  aol
Tragisk insiktsfull och djupt berörande dikt.
2016-10-04

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tragiska toner i din dikt...berör...
2016-10-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP