Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja.


du vet, jag vet

I
löften om evighet
gömda under huvudkudden
glömda i all hast
hokuspokus- borta!

du och jag
var visst bara lögner
dömda att
sjunka till botten
(jag äger ingen sådan flytväst!)

det var aldrig på riktigt säger du
och dödar mig

vässade knivar, vässade pennor-
alltid vapen i din hand


II
kontrakt på livet
kontrakt på lyckan
(din underskrift, i blod)
femton paragrafer,
mitt namn
nämns inte alls


III
nu är det familjefotografering,
le mot kameran!
lite större, lite bredare,
varför inte bjuda på ett gapflabb?
(du fick ju för fan som du ville)

öppna champagnen, här ska det firas!
nu är allt det där jobbiga (vackra, vackrare, vackraste) förbi


IV (pausmusik)
minns du inte,
det är klart att du minns:
dina naglar,
djupt inborrade i min rygg
-jag älskar dig, jag älskar dig,
skriker du och gråter
och jag vet, du vet
att det är
sanning


V
ja skål, för fan
ett fyrfaldigt leve
för äktenskapet
ett femfaldigt leve
för heligheten
och ett extra hurra
för älskarinnan
-hon som försvann
minns ni hennes namn?

\"god bless her soul,
please forgive her sins\"
(men hon var väl inte ens katolik, eller?)


VI
du kommer att
drömma om mig
inatt
och alla andra nätter
du vet, jag vet
att det är sanning




Fri vers av linabang
Läst 225 gånger
Publicerad 2006-05-13 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

linabang