Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En penna är också ett liv

 

Den gamla längtans sorgesång

om orden som ristades i mitt hjärta

sjungen av en pennas spets

i vacker skrift så graciös

 

Nu är udden bruten i flera lager

med flagor som virvlar runt

i ett evigt lagande av trasighet

 

Allt det grå som är människan

är bara en del av tiden

när himlen badar i färger

väcker den lusten till liv

 

I soluppgången möts ljuset

tankar välver sakta fram

en ny dag gryr i azurblå famn

allt formas om till skapande

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-12 11:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten sätter fingret på hur jag läser en text. Jag läste med Dickens i bakhuvudet, efter hand dök Stagnelius upp – romantiken och där landar texten, kommer till ro: en penna sjunger av präntad skrift, ett ode om sorg vid soluppgången – azurblå. Ja, romantiken är en pålitlig vän.
2016-10-12

  Palett
Fin tankvärd text !
2016-10-12

  Annie b'larsson VIP
Min första tanke är: var inte orolig om än det är oroligt omkring dig. Livet, vilket du är en del av, skiftar ständigt i regnbågens färger - och det som känns så svårt just nu - det kommer bli bra igen. Jorden är rund, Kosmos är cirkulärt och oändligt.
2016-10-12

  Marita Ohlquist VIP
"tankar välver sakta fram...
allt formas om till skapande"

Fin avslutning på en bra text!
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP