Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker ibland.

Jag tänker ibland
inte för att jag medvetet vill
och inte för att jag behöver
men ibland formulerar sig en tanke

Det brukar inte vara något viktigt
mer av typen stekt fläsk och löksås
eller kanske ska jag göra raggmunk
för då vet jag att du blir glad.

Ibland tänker jag 
att om jag brydde mig om något
som kanske var mer på riktigt
skulle jag förändras då?

Skulle jag bli medveten 
och kanske engagera mig i samhället
formulera en åsikt
och spela på den intelligens jag vet att jag har?

Skulle jag sluta att betrakta mig
med nedvärderande ögon
inte längre bara se en handikappad gammal kärring
med en fot i graven?

Den  oformulerade tanken skrämmer mig
och jag tvingar undan den,
ner i hålan där den hör hemma,
och bryr mig igen om lunchen här hemma.




Fri vers av kirsti ylinikka VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2016-10-12 13:13



Bookmark and Share


  juliamaria
Det kan vara smärtsamt att vara intelligent
2016-12-11

  S.A.I. Steve Lando VIP
snyggt utformad om viktigt ämne
2016-11-06

  H.C.B
BRA-!!!!!!!!!!!
2016-11-02

  lodjuret/seglare VIP
Det som slår mig är rosor
en text som den slår mig och ut
2016-10-31

  Susanne Klint Martell
WOW!
Här får man sig en tankeställare!
2016-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Det är sannerligen inte oviktigt att laga mat som man vet att den andra tycker är gott!
En del av det som berikar vardagen.
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP