Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En lögn, en dröm, en röst

du närmar
dig mig med
kirurgisk precision

desarmerar
mitt hjärta
med mjuka ord
du valt

så noga
så obegripligt
stora mot
min hud

dess eko
klingar ljust
så oförglömligt
vackert, varm

som du

~

ett lugn som
stillar mitt sjuka
sätt att se

en blick som
river murarna
jag rest
så vant

du såg mig
hörde mig
du höll mig kvar
vid liv

varenda
andetag
ett minne blekt av
tid, kallt

som jag

jag kan bara andas
när jag
vet att du ser på
en trött kanin

ensam i ett dike
hör allting
men ej ihop
kanske ett annat liv

det finns en vilja
att vara bra
det finns en önskan
om att göra rätt

det finns en röst som
säger åt mig att va stark
men det är så svårt..

den enda
tillit som
jag nånsin känt

en bro som
byggts med avsikt
att bli bränd
till aska jord

tårarna
lever kvar
i själen min
för gott och ont

du gav mig hopp
du gav mig liv
du gav mig nåt så
obeskrivligt stort

jag drömde att jag
var en fjäril
flög fli från förfall
men en sommarvind

blåste bort all färg
nu ser jag
bara vitt och svart
men aldrig grått

det finns en vilja
att vara bra
det finns en önskan
om att göra rätt

det finns en röst som
säger åt mig att va stark
men det är så svårt
..

 

kanske ett annat liv...

   kanske ett annat liv...

kanske ett annat liv...

kanske ett annat liv...           

det finns en vilja
att  stanna kvar
det finns en önskan
att göra rätt

det finns en röst som
säger åt mig att hålla hårt
men du måste gå..

~

det finns en vilja
att slippa va
det finns en önskan
att inte gå

det finns en dröm om
att få bara va med dig
det är allt jag vill...

...kanske ett annat liv

det finns en vilja

den finns än kvar

det finns en önskan

en sista dag

det finns en lögn som

jag säger åt mig själv är sann

att det finns mening här

 

sen du försvann




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Erik Gefvert
Läst 514 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-10-14 16:23



Bookmark and Share


    Qadira
Känns som om orden inte räcker för att beskriva den här dikten. Allt står redan i vackert disponerade välvalda rader. Så himlahimla bra.
2017-07-21

  Selene999times
"kanske ett annat liv...

kanske ett annat liv...

kanske ett annat liv...

kanske ett annat liv." det där var riktigt känslostarkt att läsa i upprepning på olika radfrekvenser.

"det finns en vilja

den finns än kvar

det finns en önskan

en sista dag

det finns en lögn som

jag säger åt mig själv är sann

att det finns mening här



sen du försvann"

som avslut på dikten,
jag säger bara WOW!
2017-03-19

    glasa VIP
så nära
så intensiv
flödande i känslan
en öppen kalk
som är
vacker i sin starka
rena sårbarhet

en böljande innerlig läsning

2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert