Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika världar

Vi lever i olika världar
Anpassas av omgivningens krav
Fångas, begränsas, slipas och härdar
Uppfostras, inordnas till viljan bryts av

Rebellen i mig gör revolt
Skriker, sparkar, slåss och står i
Vägrar att ändras, bryta det ord jag hållt
Tänker minsan inte ge upp detta parti

Ett parti om livet
Ett parti om min själ
Trots att resultatet är givet
Ger jag inte upp, jag kämpar väl

Till slut sker det som ändå skall ske
Viljan är bruten, orken är slut
I ledet vandrar jag lydigt, med er breve
Långt bakom glansiga ögon blickar själen ut

Men tanken är inte menad att vara låst
Buren kan inte för evigt hålla den still
Likt maskrosens frön färdas den lätt av vindens blåst
Landar på marken, slår rot och växer sig till

Tillväxt ger kraft och energi
Vi utvecklas blir starkare och härdar
Detta är livets fantastiska magi
Vi lever i olika världar




Bunden vers (Rim) av Eugen VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-15 22:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart precis så som det är. Vi blir starkare i motgång och härdas av den.
Vi böjer oss i vinden
bryts inte av stormen!!!!

kärleksfulla kramar
2016-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som skapar tankar och känslor!

2016-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Eugen
Eugen VIP