Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ägghjärta

Vi drömmer olika mardrömmar i vår gemensamma säng.
Han drömmer om hajar som äter upp människor i havet. Han berättar, han skriker men ingen tror honom.
Jag drömmer om att jag ser mig i spegeln, möter någon annans blick varannan gång. Ibland ser jag mig själv bakifrån.
Räknas det som mardröm att se sig själv bakifrån?

Ett ägg står prydligt framdukat på bordet när jag stiger upp några timmar efter honom. Jag ser hjärtat på toppen av ägget.
Med blyerts , ett litet hjärta istället för ditt har jag fått att krossa på ägget...
Katten ligger silkeslen och sprider silkeslena toner i köket. Jag är ensam med mig själv. Min värld i världen.
Varje morgon läser jag en dikt av Szymborska för att nedslås och upplivas av hennes elegans.

en del dyker utan plums, som till hälften fisk
ett silverstänk

Försöker acceptera att mitt silverstänk stannar i luften och blir en knubbig säl varje gång trots goda avsikter att ljudlöst dyka mot djupet.
Jag älskar att klatscha mot vattenytan. Stjärtfenans humor kan inte låta bli.
Jag äger en stjärtfena och en kutens mörka blick.
Inte illa för någon som växt upp i en familj där vanligaste förekommande boken är Årets sporthändelser i läderband.







Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-10-16 09:49



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Att läsa dig är att vakna till med ett ryck och förstå att det finns kärlek kvar, ja, så är det. Blyertshjärta på toppen, kutens blick. Fan så fint, ja hej!
2016-10-31

  Stefan Albrektsson
Underbar titel som ligger likt en bordun genom min läsning, och som ger snygg relief åt de skiftande (men dock tight sammankopplade) bilderna. Älskar den djupallvarliga glittrande och svärtade humorn i texten, och att du dessutom ger den konkretion i "Jag äger en stjärtfena och en kutens mörka blick".
2016-10-16

  objekt3
Jag kan inte sluta tänka på äggsnoppare ...

Sen skobutik

(stjärtfenor i drömmar)
2016-10-16

  i af apa
så bra i Personligtband! kanske utan läder, anar jag...
2016-10-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktat med humor och lite allvar, i blandad kompott.
2016-10-16

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening!
2016-10-16

    ej medlem längre
en underbar titel;

bara Den-
och texten blir till en Fabel
via mina ögon, bra!
+
2016-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP