Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte vi som går

Det är inte vi som färdas stilla nedströms
det är djupet som flyttar sig allt närmare.
Det är inte vi som reser.
Det är slutdestinationen
som närmar sig
oss.

Det är inte vi som rör oss.
Vi sitter helt stilla
bakåtvända i båtarna
ser minnesbilderna
flyta mot oss
och förbi oss.

Det är inte vi som går.
Obönhörligt kommer det närmare.

Vad kommer närmare?
Vi vet inte säkert.

Det är inte vi som väljer,
det är osäkert vad som väljer oss.
Men det är vi som anar och hoppas
att det som väntar och drar
är något vi inte minns
men känner igen
sedan tidigare.




Fri vers av SweetTouch
Läst 365 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-16 15:19



Bookmark and Share


    Braliv
Kommer osökt att tänka på komplexitiviteten i att åldras - dina ord som här faller på plats rakt in i det samtal kring ämnet som jag hade med en lyssnande människa igår. Glömda minnen som öppnar sig med ny innebörd som känns bekant. Förefaller motsägelsefullt men så är ju livet..
2017-10-05

  Peter G VIP
En text som ger mig en känsla av att det finns nåt som fortfarande är gåtfullt!

En filosofisk text som är sådär självklart vacker som poesi är när den är som bäst!

Tack!
2017-01-24

  Goraxy 89 Orion VIP
WOW ! Vilken flow - vilken TEXT alltså. Stram och samtidigt så Djupdjupt gåtfullt som Livet självt !
-
Nää Nuu - Denna måste bara bokmärkas !
2016-10-19

    ej medlem längre
Ordlös inför djupet i denna...
en återfödelse.
2016-10-16

    ej medlem längre
mycket fin poesi!
2016-10-16

  Fale Bure VIP
Tankeväckande
2016-10-16
  > Nästa text
< Föregående

SweetTouch
SweetTouch